U12B KYD KORTENBERG- 2BSAFE Tienen: 23 – 49 (3/12/23)

Laatste wedstrijd van de heenronde. Goed begin van onze jongens (0-6), dit na enkele minuten, doch gaandeweg sputterde de Tiense motor en werd het scoren moeilijker. Na 10’ wees het scorebord 2 – 11 voor de bezoekers uit Tienen.
Tweede Q. was nog stukken moeilijker: veel balverlies, oeverloos dribbelen, geen ploegspel. De thuisploeg nam stevig de teugels in handen en kwam terug op een zestal punten van onze ploeg (13-19) aan de time.
Een serieuze donderpreek in de kleedkamers bracht een nieuwe energie-boost in de ploeg en werd onmiddellijk vertaald in deugddoende korven op het veld. Wij wonnen de derde Q. met duidelijke cijfers (4-17) en het scorebord wees 17 – 36 op het half uur.
De suprematie werd tijdens de 4 de Q. verder gezet en uiteindelijk kwam de overwinning van onze U12B-ploeg niet meer in gevaar. Eindscore: 23-49
De U12B-ploeg werd dus herfstkampioen, net zoals de U12A-ploeg. Proficiat aan de jongens.
De stijging naar een sterkere reeks is een feit en wij zijn benieuwd wat de 2 de ronde zal opleveren.
Blijven werken zou ik zeggen, want de trainingen gaan zeker en vast door.
Alleszins nog prettige feestdagen gewenst aan de ouders die telkens present waren op zowel thuiswedstrijden als op verplaatsing.

AVE

25NOV2023 U12B 2B|SAFE Tienen – USG AARSCHOT 64 – 18

Tegen de kersverse tweede gerangschikte startte de suikerjongens behoedzaam met de opdracht om de bezoekende sterkhouders aan banden te leggen, wat wonderwel lukte tijdens de 10 eerste minuten (11 – 0).
Het verschroeiende tempo van onze jongens versmachtte Aarschot volledig. Mooie aanvallend spel, scherpe 1 tegen 1 situaties, ijzersterke verdediging, alles aanwezig om er een mooie kijkstuk van te maken. Aarschot lukte een eerste korf rond de vijftiende minuut (25 – 2), Tienen drukte door en bereikte de rust op een score van 33 – 4.
Een betere periode van Aarschot werd genoteerd in de derde Q. maar onze jongens bleven bij de pinken in aanval (49 – 14 op het half uur).
Geen soelaas voor de bezoekers in de laatste Q., Tienen bleef maar scoren en eindigde de wedstrijd in een overtuigende 64 – 18 winst.
Puike wedstrijd van onze U-12ers.
Nog één wedstrijd te spelen en de ronde 1 wordt beëindigd op een mooie eerste plaats. De laatste opdracht in Kortenberg moet dan ook geconcentreerd aangepakt worden.
 
AVE

U12B STREEK INN VILVOORDE- 2B|SAFE Tienen 19 – 28 (18/11/23)

Het vroege wedstrijduur (9.00 uur) weerhield onze ploeg niet om een verdienstelijke start te nemen, mits een agressieve verdediging en productieve tegenaanvallen. De bezoekers uit Tienen (dat zijn wij) sloten de eerste Q. af met een kleine voorsprong (4 – 11).
Wat er nadien volgde, op offensief vlak wel te verstaan, was het aankijken niet waard. Aan de lopende band balverlies, dit deels door de agressieve pressing van de thuisspelers, deels door overvloedig en nutteloos gedribbel en zich te pletter lopen van onze spelers op hun verdedigers.
Dankzij een stevig verdedigend spel konden onze jongens de aanvallen van Vilvoorde in toom houden. Score aan de time (7 – 17).
De derde Q. was nog dramatischer, 1 korf – 2 punten, scoorden wij. Nogmaals, de vechtlust en stevige verdediging hield onze ploeg boven water (13 – 19 op het half uur).
De vierde Q. dan! Eindelijk konden wij terug een aantal korven scoren, zij dat het nog verre van perfect was. De eindscore, 19 – 28, zegt genoeg.
De wedstrijd van zaterdag 25 november tegen Aarschot mag zeker niet onderschat worden, maar dan moet onze ploeg duidelijk uit een ander vaatje tappen, zeker op het vlak van offensief ploegspel.
Verdedigend stonden wij wel stevig op onze voetjes.
 
AVE

Pagina's