Guco Lier - 2B|SAFE Tienen 79 – 80

Bibberen tot het einde

 

Onze jongens misten volkomen hun start en Guco nam het heft in handen met 6-2 door enkele gemiste lay ups, maar met een 0-8 run kwamen wij voor de eerste keer voor en waren wij vertrokken – dachten wij. Guco klampte aan tot 14-16 eind Q1 en liep zelfs uit tot 32-24 na 6’ in Q2, maar viel dan volledig stil en met een 0-7 run met 4 punten van Lucas en een 3-punter van Jérôme werd dan de schade beperkt tot 1 punt verschil aan de rust  (32-31).

Wie rekende op een ommekeer in de 2de helft kwam bedrogen uit, maar met 6 punten van Nico konden wij gelijke tred houden. (51-50). De coach drong nogmaals aan op meer focus en met succes, want dankzij vrijworpen van Lucas, Bram vanop afstand en het duo Vic / Lorenzo die steviger de bucket aanvielen kwamen wij 8 punten voor. Met twee 3-punters op een rij bracht Guco de spanning opnieuw in de match, maar met een backdoor layup gevolgd door een bonusvrijworp 6 ‘’ van het einde legde Vic de zege vast. De ultieme 3-punter van achter de middellijn van de Lierenaars kon hieraan niets verhelpen.

Wij onthouden de 4 op 6 3-punters van Bram, de secure vrijworpen van Nico en Lucas, de 2 3-punters op cruciale momenten van Jérôme en de 24 punten aan 58 % van Vic, maar ook dat de focus er niet was en enige overmoed was binnen geslopen in de rangen.

Ondanks alles een goede les die wij bovendien nog zegevierend hebben geleerd.


jOjO


Punten: Bram 18, Kjell 0, Mathias 2, Jérôme 6, Glenn -, Vic 24, Lucas 15, Nico 8, Lorenzo 7, Philippe 0