GOUDEN MEDAILLE VOOR DE BELGIAN CATS - een bron van inspiratie voor meisjes die basketbal willen spelen


Wat een parcours, wat een finale wedstrijd van onze nationale trots de Belgian CATS. Er was een thriller tegen Spanje voor nodig, maar de Cats maakten  het af. Ze zijn Europees kampioen. Wat een nagelbijter was deze wedstrijd, met lange tijd onze dames die op achtervolgen aangewezen waren (38-48 maximale achterstand). Vier minuten voor tijd kwamen wij (pardon zij) een eerste maal op voorsprong (54-55) dankzij onze nationale trots Emma Meesseman. En onze landgenoten lieten de Spaanse furie (die uitgedoofd werd door onze dames) niet meer los.
Eindstand 64-58.

Hopelijk is dit een inspiratie om (meer) meisjes de stap te doen zetten naar de basketbalsport. Onze basketbalclub staat te popelen om nieuwe speelsters te ontvangen.
Wij hebben twee meisjesploegen (U10 en U12) die volgend seizoen in competitie zullen aantreden en hopen nog meisjes aan te werven om onze ploegen te versterken.
De trainingen worden geleid door een ervaren trainer die de fundamentals van de basketbalsport zal bijbrengen in een gemoedelijke, maar wel professionele sfeer. 
Info kan gevraagd worden via:
de Jeugdcoördinator, Alain Verheyden (0468/124774 - alain.verheyden@baskettienen.be
);
de V
oorzitter van het Jeugdbestuur, Koen Gijsenberg (koen.gijsenberg@baskettienen.be);
het contactformulier http://www.baskettienen.be/contact.

Tot binnenkort !